Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug

Vitra stoel Eames Plastic Chair DSX Pale Rose bekleed door Charles & Ray Eames

  • Vitra stoel Eames Plastic Chair DSX Pale Rose bekleed door Charles & Ray Eames
  • Vitra stoel Eames Plastic Chair DSX Pale Rose bekleed door Charles & Ray Eames
  • Vitra stoel Eames Plastic Chair DSX Pale Rose bekleed door Charles & Ray Eames
  • Vitra stoel Eames Plastic Chair DSX Pale Rose bekleed door Charles & Ray Eames
  • Vitra stoel Eames Plastic Chair DSX Pale Rose bekleed door Charles & Ray Eames

415,00

Exclusief btw € 342,98

Materiaal Polypropyleen, Verchroomd of Gepoedercoat stalen onderstel, Polyurethaanschuim, Textiel (Hopsak)
Merk Vitra
Product Nummer 14.31.152.553
Levering 4-6 weken
Bezorgen

Montage & Bezorging/Transport
Wij berekenen een bedrag van € 30,- (excl. BTW) aan transportkosten bij orders onder de €500. Daarnaast hebben wij onze eigen montageservice die in overleg komt inhuizen. Lees Meer.

Klanternservice

Klantenservice
Advies nodig of een andere vraag? Neem contact op met onze klantenservice:
010 307 4119 of [email protected]

De Vitra DSX stoel van Charles en Ray Eames is te zien als het kleinere broertje van de grotere kuipstoelvariant uit de bekende Eames Plastic Chairs reeks. De stoel deed in 1948 mee aan de International Competition for Low Cost Furniture Design van het MoMA – toen nog volledig van metaal. Hoewel in de jaren ‘50 het metaal werd ingeruild voor glasvezel, was Charles Eames nog steeds niet tevreden over het eindresultaat. Pas na zijn dood, toen het hoogwaardige polypropyleen zijn intrede deed in de meubelindustrie, kon de stoel de matte kleur krijgen die Eames vanaf het begin voor ogen had.

Specificaties Eames Plastic Chair DSX
De DSX Plastic Chair heeft een hoogte van 83, een zithoogte van 43 cm, een breedte van 46,5 cm en een diepte van 55 cm. De zitschaal is gemaakt van polypropyleen; een kunststof van bijzonder hoge kwaliteit en zeer multifunctioneel. De schoren van het onderstel zijn gemaakt van verchroomd staal of zwart gepoedercoat staal.

Deze versie heeft een Pale Rose gekleurde kuip en is verkrijgbaar met een vastgeschroefd kussen of in een versie waarbij de binnenkant van de stoel volledig is bekleed. De DSX Plastic Chair is bekleed met de F60 stof Hopsak van Vitra en is te bestellen in maar liefst 35 kleuren. Hopsak is sterke en slijtvaste stof die is gemaakt van 100% Polyamide. Hopsak is erg duurzaam en robuust en kan daarom zowel in privé-interieurs als in openbare ruimtes gebruikt worden.

Selecteer bij het kopje "Uitvoering" de kleur van het onderstel (verchroomd of zwart gepoedercoat) en of je de zitkuip volledig bekleed wilt hebben of met een vastgeschroefd kussen. Selecteer bij het kopje "Kleur" de kleur van het textiel en bekijk de bijgevoegde PDF voor meer informatie.

Vragen? Neem contact op met onze klantenservice +31 (0)10 307 4119 of per mail [email protected].

Uitvoering: Eames Plastic Chair
Nog meer behoefte aan variatie? Deze stoel uit de Eames Plastic Chair familie is verkrijgbaar in 14 verschillende (kuip)kleuren met of zonder bekleding. 

Eames Plastic Chair familie
Alle Eames Plastic Chairs in het Vitra-programma worden standaard geleverd met glijders voor tapijt maar kunnen zonder meerkosten worden besteld met glijders voor harde vloeren zoals parket, stenen vloeren en gietvloeren. Je kunt deze glijders bestellen door ‘Met glijders voor harde vloeren’ aan te geven in het veld ‘opmerkingen’ in stap 4 van het bestelproces. Ditzelfde geldt voor de biesnaad. Deze versie van de volledig bekleedde Plastic Chair heeft een witte biesnaad, indien je een zwarte biesnaad wilt kun je dit aangeven in het veld 'opmerkingen'.