Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug

Vitra stoel Aluminium Chair EA 101 stof (zwart frame) door Charles & Ray Eames

  • Vitra stoel Aluminium Chair EA 101 stof (zwart frame) door Charles & Ray Eames
  • Vitra stoel Aluminium Chair EA 101 stof (zwart frame) door Charles & Ray Eames
  • Vitra stoel Aluminium Chair EA 101 stof (zwart frame) door Charles & Ray Eames
  • Vitra stoel Aluminium Chair EA 101 stof (zwart frame) door Charles & Ray Eames
  • Vitra stoel Aluminium Chair EA 101 stof (zwart frame) door Charles & Ray Eames

1.550,00

Exclusief btw € 1.280,99

Materiaal Zwart Gepoedercoat Spuitgietaluminium, Textiel Hopsak (F60)
Merk Vitra
Product Nummer 40.31.015.232
Levering 4-6 weken
Bezorgen

Montage & Bezorging
Wij berekenen geen verzendkosten voor uw bestelling. Daarnaast hebben wij onze eigen montageservice die in overleg komt inhuizen. Lees Meer.

Klanternservice

Klantenservice
Advies nodig of een andere vraag? Neem contact op met onze klantenservice:
010 307 4119 of [email protected]

Behoeft deze Vitra EA 101 stoel van Charles en Ray Eames enige introductie? Nee, maar we doen het toch, want deze stoel is al decennia het toonbeeld van internationaal topdesign. Toen Charles en Ray Eames de stoel in 1958 voor een Amerikaanse kunstverzamelaar ontwierpen, besloten ze het helemaal anders te doen. Geen constructie met zitschaal, maar een stof die strak werd gespannen tussen de twee ribben van de stoel. Zo ontstaat een stevige, elastische zitting die zich volledig aan het lichaam aanpast. Met andere woorden: zeer comfortabel dus. 

Omdat dit ontwerp geen armleuningen heeft, krijgt de stoel een open en zwevend karakter. Vooral in combinatie met andere stoelen wordt iedere inrichting, van huis tot kantoor, hierdoor tot een hoger niveau getild. 

Door de grote hoeveelheid beschikbare bekledingskleuren is er voor ieder interieur en smaak de juiste stoel te vinden. De zitting van deze stoel is bekleed met de stof Hopsak van Vitra en is te bestellen in maar liefst 28 kleuren. Hopsak is sterke en slijtvaste stof die is gemaakt van 100% Polyamide. Bekijk de PDF voor het uitgebreide kleur assortiment. 

Vragen? Neem contact op met onze klantenservice +31 (0)10 307 4119 of per mail [email protected]. Je bent ook welkom om langs te komen in ons kantoor in Rotterdam om alle stalen en mogelijkheden rustig te bekijken en je te laten adviseren. 

Uitvoering EA 101 (Textiel) 
De aluminium chair EA 101 heeft een totale hoogte van 84,5 cm, een zithoogte van 42,5 cm, een breedte van 50 cm en een diepte van 52,5 cm Het materiaal van het frame en viersteronderstel bestaat uit zwart gepoedercoat spuitgietaluminium. De EA 101 is ook leverbaar met een verchroomd of gepolijst onderstel

Deze stoel is ook te bestellen in een leren variant (L20), bekijk deze hier

Aluminium Group 
De Aluminium Group is opgedeeld in EA101/103/104 met een zitbreedte van 50 cm en EA105/107/108 met een zitbreedte van 52,5 cm. Daarnaast kun je de Aluminium Chair als bureaustoel bestellen met wielen en als een lounge stoel met ottoman. Bekijk alle uitvoeringen die Charles & Ray Eames ontwierpen hier

Alle stoelen in het Vitra-programma worden standaard geleverd met glijders voor tapijt maar kunnen zonder meerkosten worden besteld met glijders voor harde vloeren zoals parket, stenen vloeren en gietvloeren. Je kunt deze glijders bestellen door ‘Met glijders voor harde vloeren’ aan te geven in het veld ‘opmerkingen’ in stap 4 van het bestelproces.