Loading...
Klik hier om je aan te sluiten bij ons professional platform.
Terug

Vitra stoel Aluminium Chair EA 107 leder (zwart frame) door Charles & Ray Eames

  • Vitra stoel Aluminium Chair EA 107 leder (zwart frame) door Charles & Ray Eames
  • Vitra stoel Aluminium Chair EA 107 leder (zwart frame) door Charles & Ray Eames
  • Vitra stoel Aluminium Chair EA 107 leder (zwart frame) door Charles & Ray Eames
  • Vitra stoel Aluminium Chair EA 107 leder (zwart frame) door Charles & Ray Eames
  • Vitra stoel Aluminium Chair EA 107 leder (zwart frame) door Charles & Ray Eames

2.640,00

Exclusief btw € 2.181,82

Materiaal Zwart Gepoedercoat Spuitgietaluminium, Leder (L20)
Merk Vitra
Product Nummer 40.31.025.406
Levering 4-6 weken
Bezorgen

Montage & Bezorging
Wij berekenen geen verzendkosten voor uw bestelling. Daarnaast hebben wij onze eigen montageservice die in overleg komt inhuizen. Lees Meer.

Klanternservice

Klantenservice
Advies nodig of een andere vraag? Neem contact op met onze klantenservice:
010 307 4119 of [email protected]

Behoeft deze Vitra EA 107 stoel van Charles en Ray Eames enige introductie? Nee, maar we doen het toch, want deze stoel is al decennia het toonbeeld van internationaal topdesign. Toen Charles en Ray Eames de stoel in 1958 voor een Amerikaanse kunstverzamelaar ontwierpen, besloten ze het helemaal anders te doen. Geen constructie met zitschaal, maar een stof die strak werd gespannen tussen de twee ribben van de stoel. Zo ontstaat een stevige, elastische zitting die zich volledig aan het lichaam aanpast. Met andere woorden: zeer comfortabel dus. 

Deze stoel uit de befaamde Aluminium Group heeft elegante armleuningen die zorgen voor flink wat extra comfort. Ook geven deze armleuningen de stoel een zakelijke uitstraling. Deze stoel is te bestellen in de standaard lederkwaliteit die door Vitra wordt gebruikt. Leder L20 is een robuust, geverfd en gepigmenteerd reliëfleder met een gelijkmatig nerfpatroon. De slijtvastheid en onderhoudsvriendelijkheid van dit leder maken het tevens geschikt voor gebruik in kantoren. Het leer is verkrijgbaar in 8 kleuren te zien onder het kopje "kleur". Bekijk de PDF voor het uitgebreide kleur assortiment. Vragen? Neem contact op met onze klantenservice +31 (0)10 307 4119 of per mail [email protected]. Je bent ook welkom om langs te komen in ons kantoor in Rotterdam om alle stalen en mogelijkheden rustig te bekijken en je te laten adviseren. 

Uitvoering EA 107 (Leer)
De aluminium chair EA 107 heeft een totale hoogte van 83 cm, een zithoogte van 40 cm, een breedte van 58 cm (zitbreedte: 52,5 cm) en een diepte van 59 cm Het materiaal van het frame en viersteronderstel bestaat uit zwart gepoedercoat spuitgietaluminium. De EA 107 is ook leverbaar met een verchroomd of een gepolijst onderstel

Deze stoel is ook te bestellen in een stoffen variant (Hopsak), bekijk deze hier

Aluminium Group 
De Aluminium Group is opgedeeld in EA101/103/104 met een zitbreedte van 50 cm en EA105/107/108 met een zitbreedte van 52,5 cm en een lagere zithoogte. Daarnaast kun je de Aluminium Chair als bureaustoel bestellen met wielen en als een lounge stoel met ottoman. Bekijk alle uitvoeringen die Charles & Ray Eames ontwierpen hier

Alle stoelen in het Vitra-programma worden standaard geleverd met glijders voor tapijt maar kunnen zonder meerkosten worden besteld met glijders voor harde vloeren zoals parket, stenen vloeren en gietvloeren. Je kunt deze glijders bestellen door ‘Met glijders voor harde vloeren’ aan te geven in het veld ‘opmerkingen’ in stap 4 van het bestelproces.